De ce să te PREPELIXEZI (distrezi) în PREPELIX PANO

Prepelix
Sursă foto: prepelix.ro

Cuvânt de început

Prepeliţe de vânezi, 

Toată ziua te distrezi.

Hai! Ce ma aştepţi băiete?

Staţi liniştiţi, e şi pentru fete,

Pentru părinţi şi pentru bunici, 

Şi de asemeni, pentru cei mici.

Provocarea Spring SuperBlog 2018 Nr. 13. Hammm… Invitație la joacă. Dar nu orice joacă, vânătoare online de prepelițe. Din punctul de vedere al biologului despre prepelițe știu multe, din punctul de vedere al „vânătorului” am ceva experieță dar nu cu prepelițe. Am vânat virtual baloane, monstruleți, dar prepelițe nu încă. Mi-am zis … „Hai să arunc și eu un ochi, că nu strică …”. Am intrat pe varianta Demo și am analizat peisajul. Interesant ca aspect, bine realizat: cer albastru, nori pufoși, copaci ruginii, pălării de floarea soarelui. Te simți și tu ca un personaj de desen animat plecat în urmărire de păsări zburătoare.  Pe cer dau leneș din aripi prepelițe. Mă uit în jos și… supriză! Pe sol zburătoarele parcă organizează un turneu de  jogging, îmbiindu-te să le prinzi în cătarea puștii. Ochesc și … poc, poc. Punctele se adună, timpul zboară și nici nu am realizat când au trecut vreo două ore.

Nu am mai fost de mult așa prinsă de un JOC MOBILDoar în sesiunea din studenție mă mai lăsam în mrejele jocurilor pe calculator. Între învățarea a două cursuri, făceam pauză și mă băgam cu nasul în calculator într-un joculeț, ca să mă mai eliberez de stres. Iar acum JOC PREPELIX PANO. Crazy fun!

Interviu: JOC PREPELIX PANO

Gândesc: „E simpatic jocul! Oare dacă una din înaripatele jocului ar putea vorbi ce ne-ar spune despre acest joc?”. Și uite așa, ajung cu mintea la un interviu imaginar cu o zburătoare ochiasă pe nume Prepelixina (purtătorul de cuvânt al prepeliţelor) . Așadar să dăm start interviului:

Reporterul: – Dragă Prepelix ce ne poți spune despre prima versiune a jocului?

Comica înaripată așezată comod pe un fotoliu, lăbuță peste lăbuță, se scarpină gânditoare cu pana din vârful aripii în creștet și spune:

Prepelixina: – Prima versiune apare în anul 1998 în Germania. A fost creată pentru brandul Johnny Walker sub numele de “Virtuelle Moorhuhnjagd”. Pe atunci jocul era promovat offline în baruri selecte de către promotori cu laptopuri.

Reporterul: – Când apare variantă îmbunătățită a jocului inițial?

Prepelixina: – Noua variantă a jocului apare în anul 2000, mai precis în luna august, și este pusă la dispoziția pasionaților de joc de catre echipa Phenomedia România.  Produsul are o grafică modernă şi funcţionalităţi adaptate la noile tehnologii. Poate fi jucat în varianta PANO (360°) sau VR (folosind o pereche de ochelari cardboard).

Reporterul: – Este un joc pentru copii sau un joc pentru adulți?

Prepelixina: – Prepelix este un joc pentru toate vârstele. În cazul copiilor recomandarea noastră este să aibă peste 5 ani.

Reporterul: – Este dificil să joci acest joc?

Prepelixina: – Jocul are un grad de dificultate mică spre medie. Trebuie doar să exersezi un pic înainte de a te lansa în marea vânătoare. În afară de vânătoarea propriuzisă, mai ai avantajul de a descoperi diferite obiecte care îți aduc puncte în plus, conducându-te către  locul întâi în tabela de scor globală.

Reporterul: – Ce putem să le spunem părinților? E bine un copil să joace acest joc?

Prepelixina: – Jocul Prepelix are numeroase avantaje: îmbunătățește capacitatea de orientare și concentrare, îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului și  dezvoltă o gândire strategică. De asemeni este un bun liant social. Prin intermediul lui copii pot lega prietenii noi și socializează astfel mai mult. De asemenea reduce stresul permițîndu-ne să ne canalizăm mai uşor frustrările şi stările irascibile.

Reporterul: – Ţinând cont că în acest joc prepeliţele sunt vânate, ce le putem spune copiilor mai sensibili, iubitori de animale, care ne spun pe un ton plângăcios: „Mami, nu vleau să pusc plepeliţe”?

Prepelixina: – Staţi liniştiţi, e doar un JOC COPII! Nu suntem cu adevărat împuşcate. Pistolul are gloanţe oarbe, iar noi prepeliţele ne prefacem că suntem rănite (ca în „Raţele şi vânătorii” sau ca la paintball). Ar fi şi păcat să împuşti cu adevărat asemenea făţuci. Aşa suntem noi… simpatice, vesele, năstruşnice, un pic obrăznicuţe şi ne place foarte mult mişcarea.

După terminarea jocului (adică după ce ai acumulat cât mai multe puncte) ne regrupăm toate. Luăm o scurtă pauză în care domnişorica Prepeliţica îşi reînprospătează rimelul de pe gene, iar restul facem poante pe seama unui prepeliţoi care şi-a pierdut o pană în timpul actului artistic, şi apoi o luăm de la capăt… because it’s fun!

Reporterul: – În concluzie, de ce să jucăm Prepelix?

Prepelixina: – Jucăm Prepelix pentru că este distractiv, original şi eliberator de stres.

Reporterul: – Aici se incheie interviul nostru. Vă mulţumesc. La revedere!

Prepelixina: – Pe curând! Noi PREPELIXELE (adică locuitoarele din PREPELIX) vă aşteptăm cu nerăbdare să vă PREPELIXAŢI (adică să vă distraţi) în PREPELIX PANO sau VR! 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

 

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s