Stilul tău de viaţă, oglinda chipului tău

Stilul tău de viaţă  este oglinda chipului tău. Cu cât îţi supui organismul unei vieţi mai dezordonate şi plină de excese cu atât corpul tău va îmbătrâni mai repede. Când ajungi pe la jumătatea vieţii deja îţi doreşti ca timpul să stea în loc şi să rămâi veşnic tânăr. Întrucât încă nu s-a descoperit elixirul tinereţii veşnice, apelezi la dictonul „să îmbătrânim frumos”, deoarece ştii tu că noua gamă Gerovital H3 Hyaluron C te ajută în acest sens.

frumusete
Sursă foto: http://femeilor.ro

Pe lângă serul „beautiful aging”, un mic ghid de sănătate, vitalitate și frumusețe nu ar strica. Iată mai jos câteva reguli pe care trebuie să le respecţi.

Ghidul „Cum să îmbătrâneşti frumos”

  • Înlătură cei trei S din viaţa ta: sedentarism, supraalimentare, stres;
  • Mânâncă puțin și des, alimente sănătoase (legume, fructe proaspete, carne slabă, lactate). Nu consuma semipreparate sau fast-food. Pentru a întârzia efectele îmbătrânirii introdu în alimentaţia ta grăsimi sănătoase (ulei de floarea soarelui, ulei de avocado, ulei de cocos nerafinat). Consumă cât mai puţin zahăr, chiar dacă tentaţia e mare. Înlocuieşte-l pe cât posibil cu miere de albine.
legume
Sursă foto: divahair.ro
  • Hidratare – la naştere corpul nostru conţine 75% apă. Pe masură ce înaintăm în vârstă procentul scade, ajungând la bătrâni la 50%. Cel mai mare procent de apă il conţin organele vitale: creierul, inima, plămânii, rinichii. Pentru o bună funcţionare a acestora e necesar să bem în fiecare zi cam 1,5 – 2 l de apa. Apa hidratează întreg organismul, celulele, părul, pielea, și ajută la eliminarea toxinelor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, asemeni cojii unui fruct şi pielea noastră se usucă, deci are nevoie de hidratare. Pentru o bună hidratare consumă apă si utilizează produse cu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii.
hidratare
Sursă foto: jurnalul.ro
  • Deoarece stresul, emoţiile negative îşi pun si ele o amprenta adâncă pe chipul tău, odihneşte-te cât mai mult şi descoperă-ţi pasiunile.  De mică mi-a plăcut să dansez şi asta m-a menţinut pe linia de plutire de-a lungul vieţii. În cele mai grele momente ale vieţii mele m-am refugiat în lumea dansului şi am trecut cu bine mai departe. Un timp am lăsat garda jos, am cam uitat de mine, dar m-am trezit din nou la viaţă şi mi-am descoperit pasiuni noi. Am descoperit hand made-ul, arta de a scrie, arta de a face prăjituri şi încă mă mai descopăr pe mine;
Actrița Dana Delany
Actrița Dana Delany la 62 de ani arata uimitor. Sursă foto:http://doctorquinn.ro
  • Organizează-ţi viaţa şi renunţă la abuzuri: nu îţi încărca ziua cu cât mai multe treburi. Gândeşte-te că mai e o zi şi mâine! Renunţă la vicii şi nu fă excese (alimentare, fizice etc.);
  • Cât mai multă mişcare: plimbă-te prin parc, fă câteva exerciţii fizice în fiecare zi (în faţa ferestrei deschise sau practică-le în aer curat). Pentru că îmi place să dansez, eu mă mişc în fiecare zi în paşi de salsa, tango sau vals;
miscare
Sursă foto: doctorulzilei.ro
  • Tot pentru a păcăli îmbătrânirea foloseşte produse de îngrijire a pielii cât mai naturale. Cu cât pielea ta e mai puţin supusă unor tratamente chimice agresive, cu atât va fi mai sănătoasă şi mai fericită, iar fericirea asta se va vedea şi pe chipul tău.
  • Pe timpul verii protejează-ţi pielea cu loţiuni cu factor de protecţie mare. Poartă bluze cu mâneci lungi, iar faţa şi gâtul protejează-le cu pălării şi eşarfe. Când faci duş foloseşte apă caldută (nu fierbinte), mai ales daca ai o piele uscată. Pentru a masca ridurile din jurul gurii foloseşte un gloss (nu ruj);
  • Totodată învaţă să faci haz de necaz, să zâmbeşti în fiecare zi sau să râzi „cu gura până la urechi”. Nu găsi scuza: „Nu zâmbesc pentru că fac riduri”. Pentru riduri exista un remediu, un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C.

Gerovital

Nu e greu să fii frumosă şi să nu îţi arăţi vârsta. Trebuie să respecţi doar câteva reguli, asa cum a făcut şi Miruna.

Cine e Miruna

E sfârşit de săptămână şi Victor se află pe terasa unei cafenele din centrul oraşului. Stă plictisit în faţa ceştii aburinde şi meditează. Are întâlnire cu Miruna, dar nu are nici un chef de socializare, dar promisiunea e promisiune.

Da, cedase insistenţelor prietenilor. L-au tot bătut la cap să se întâlnească cu ea, până a acceptat. Şi acum îi sună în urechi vocile insistente ale Cristinei si ale lui Ionuţ:

” – Hai, întâlneşte-te cu Miruna. Hai, e fată bună!”.

„- E fată bună, dar e singură săraca şi are o vârstă de acum…”, intervine şi Ionuţ.

Ok, se întâlneşte cu ea, dar ce cred ei că de acum o să îşi pună pirostriile? În fine, acum se afla aici şi nu avea nici un chef de nimic.

Pe Miruna o ştia de la serviciu. Lucraseră împreună în urma cu ceva ani. Nu îi acordase atunci prea multă atenţie. Avea cei drept simţul umorului, și ceva forme, dar în rest…

Mai trage o gură din cafeaua amăruie, bate uşor cu vârful degetelor în masă … Scormoneşte în memorie după chipul Mirunei … Hâmm… Îi apare imaginea unei fete micuţe, îmbrăcată într-un pulover lălâu, aplecată peste tastatură şi cu ochii aţintiţi în ecranul calculatorului. De la atâta stat cu nasul în monitor îi apăruseră în jurul ochilor mai multe riduri. Şi tenul … Îh!!! Avea mai multe cicatrici accneice care nu o făceau tocmai atrăgătoare. Doar ochii ei îți mai atrăgeau atenția. Aveau un „je ne sais quoi”, dar … poate nu suficient.

cafea
Sursă foto: descopera.ro

Ei… O să stea și el o jumătate de oră și apoi o să găsescă o scuză să o ștergă englezește. Soarele mai avea câteva ore până să apună. Soseau din ce în ce mai multe perechi. Urma să aibă loc seara de tango argentinian. Își aruncă privirea către piațetă. Undeva la marginea ei se contura o siluetă trasă prin inel. Fără să vrea, privirea îi rămase lipită ca un magnet. Se lipise de această siluetă și nu îi mai dădea drumul. Făptura era îmbrăcată într-o rochie roşie vaporoasă, iar la gât avea o eşarfă tot roşie ca macul. Eşarfa se zbătea nervosă pe unul din umerii ei, iar uneori plutea uşor în aer săltată de suflarea uşoară a vântului. Când ajunse în dreptul lui putu să îi vadă tenul ca de adolescentă şi ochii. Tresări … privirea aceeia…

– Bună Victor!, îi spuse făptura cu o voce veselă.

Simţi ca un duş rece pe spate. Vocea… vocea era a Mirunei! Buimac o privi din nou. Da, era ea. Dar cum e posibil? Unde au dispărut ridurile, unde sunt cicatricile? „A îmbătrînit frumos Miruna”, gândi el.

După ce îşi reveni din buimăceală o invită să ia loc la masă. După ce mai comandară două cafele, se puseră pe vorbă. Ea îi povesti că după ce plecase de la vechiul loc de muncă îşi schimbase total modul de viaţă (făcea mai mult sport, nu mai mânca haotic, dormea mai mult). Şi schimbarea locului de muncă a fost benefică. Acum lucra pentru FARMEC. Muncise ani de zile cu o echipă la o nouă gamă de produse pe bază de acid hialuronic și vitamina C, care asigură o estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii. Era atât de implicată în ceea ce făcea, încât testase chiar pe ea fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C şi apa micelară Hyaluron C.

Şi uite aşa soarele începuse să apună şi cei doi încă se aflau la cafenea. În piaţetă perechi de îndrăgostiţi dansau pe acordurile de tango. Victor luă mâna Mirunei şi o trase pe ringul de dans. O strânse cu o îmbrăţişare înfocată la pieptul lui, îi mângâie obrazul fin şi în amurgul sângeriu o întrebă:

– Care e secretul tău făptură fermecată?

– Gerovital H3 Hyaluron C, îi susură la ureche făptura plină de farmec.

dansand
Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018. 

 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu