Daca hainele ar putea vorbi …

Simplicity is the keynote of all true elegance 

Cu totii dorim sa avem cele mai frumoase haine si cele mai moderne, dar unii nu ne permitem sa ne cumparam tot ce visam si atunci trebuie sa ne limitam la strictul necesar. Exista si acea categorie care isi sufoca garderoba cu haine, pe care la un moment dat constata ca de fapt nici nu le poarta, si ajung la concluzia ca ar fi cazul sa renunte la ele.

cosmopolitan.fr
Sursa foto: cosmopolitan.fr

Dressingul ne imbie sa alegem, sa probam si sa ne admiram in fata oglinzii, dar trebuie sa fim puternici si sa ne organizam in asa fel incat sa alegem acele piese vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din nici o garderoba. Pornind de la dictonul „less is more” trebuie sa pastram piesele esențiale care sunt oricand la moda si cu ajutorul carora putem sa realizam mai multe tinute pe care sa le putem imbraca atat dimineata cat si seara.

41598577_953703784836191_1057125149582557184_n
Sursa foto: facebook.com/answearro

Tinand cont de vorbele pline de intelepciune ale celei mai mari creatoare de modă, Coco Chanel, care spunea ca „simplitatea este cheia adevaratei elegante”, din punctul meu de vedere lista celor 10 produse care ne pot scoate pe noi femeile din orice situatie cuprinde:

  1. o rochie eleganta;
  2. un sacou din material usor si flexibil;
  3. o pereche de pantaloni;
  4. o bluza mulata;
  5. o fusta creion;
  6. un pulover;
  7. un palton;
  8. o haina de piele;
  9. o pereche de ghete;
  10. o pereche de pantofi stiletto.

Cu aceste 10 piese, baza pentru orice garderoba, putem obtine numeroase tinute care raman in actualitate mereu.

Sursa foto: answear.ro

Daca hainele ar putea vorbi …exercitiu de imaginatie

Stau in fata dressingului, le privesc cu nostalgie si duiosie si le spun:

– Dragile mele, astazi trebuie sa ma despart de o parte dintre voi.

Hainele ma privesc cu mirare si ingrijorare. Se aude un usor fosnet, apoi fosnetul se transforma intr-un freamat general.

– Dar de ce? Cu ce am gresit?

– Nu, nu ati gresit cu nimic, dar acum prioritatile mele sunt altele. Stati linistite, cele care plecati ajungeti la o persoana care stie sa va aprecieze valoarea. Va avea grija de voi asa cum am avut si eu.

La auzul vorbelor mele murmurul din dulap s-a mai potolit. Le-am explicat de ce am luat aceasta decizie si ele m-au inteles. Am hotarat impreuna ca vom alege 10 piese reprezentative, si fiecare urma sa imi prezinte avantajele care le ofera. Sefa a fost aleasa rochia eleganta, deoarece asa cum spunea designerul Hubert de Givenchy „adevarata moda este dictata de acele rochii care urmaresc liniile corpulului unei femei”.

Neagra, scurta, mulata pe solduri, avand doua bretele late si lungi care pleaca din talie, rochia versatila mi se adreseaza cu o voce foarte feminina si foarte sexy:

– Pe mine trebuie sa ma alegi pentru ca, din garderoba oricarei femei rochia nu trebuie sa lipseasca. Eu, rochia versatila ma pot transforma in functie de dispozitia ta si functie de evenimetul la care trebuie sa mergi  într-o rochie cu spatele gol sau cu umerii goi, cu două bretele, prinsă după gât sau în rochie cu mâneci. Pot sa iti ofer cel putin 15 modalitati de a ma purta. Ma poti purta atat ziua cat si seara.

Pentru un look sofisticat de seara ma alegi pe mine, sacoul de pe umeras si pantofii stiletto. Vei fi vedeta serii!

Intervine imediat si fusta creion:

– Daca vrei sa fii cool poarta-ma impreuna cu bluza mulata, jacheta din piele si ghetele de pe raft. Aceasta tinuta o poti transforma usor in una de cocktail de dupa-amiaza, prin simpla inlocuire a jachetei din piele cu sacoul (in timp ce jacheta se va odihni multumita pe umeras in dressing), iar piciorele tale se vor bucura de eleganta pantofilor stiletto.

– Da, da, noi iti vom scoate in evidenta frumusetea picioarelor, susura si pantofii stiletto.

Pantalonii nu se lasa nici ei mai prejos:

– Eu iti pot oferi o tinuta business. Ma poti purta la birou alaturi de bluza si sacou, iar pe seara putem sa dam o fuga la o intalnire secreta.

Sursa foto: answear.ro

Simtind ca pierde un pic de teren fusta vine cu un alt argument:

– Si pe mine ma poti purta la birou, sau daca ai cursuri la facutate impreuna cu un pulover.

Sursa foto: answear.ro

Paltonul rosu ca focul imi facu cu ochiul si spuse plin de intelepciune:

– Va laudati voi, dar pentru ca vine vremea rece, ghiciti cine va fi prezent la birou, la facultate si la toate evenimentele! Stiu ca sunt indraznet colorat, dar designerul Jessie Randall spunea „Incearca sa amesteci din cand in cand o pata de culoare in tinuta ta”. Vei alunga monotonia zilelor geroase, si vei incalzi astfel atmosfera.

Sursa foto: answear.ro

Le-am imbratisat cu drag pe toate si am petrecut clipe minunate impreuna la diversele evenimente ce au urmat in viata mea.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

Sursa: youtube.com

 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu