Mic dejun plin de culoare si sanatate

Buna dimineata! Am deschis ochii cand razele de soare mi-au mangaiat parul. Desi afara e frig, se anunta o dimineata frumoasa, iar eu vreau sa fie si plina de culoare.

30708547_1958339210874716_3180226573185843200_n
Sursa foto: facebook.com/huromromania

Sar din pat plina de energie, ma spal si dau fuga in bucatarie sa pregatesc micul dejun. O vorba din batrani ne povatuieste sa mancam la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersator, deoarece prima masa a zilei trebuie sa ne furnizeze energia pentru intreaga zi. Desi mi-am propus sa pregatesc un mic dejun bogat si 100% natural, nu m-am trezit cu noaptea in cap, pentru ca in bucatarie ma asteapta noul meu ajutor, care este foarte eficient. Sta pe masa si parca imi face cu ochiul. Este cel mai nou model de storcător Hurom (Hurom H-AI One Stop).

 

De ce e atat de eficient? Pentru ca beneficiază de un sistem dual de alimentare, ingredientele putand fi introduse in aparat atit printr-o gura de alimentare clasica cat si prin noua gura de alimentare de dimensiuni mari. Apeland la alimentarea prin gura mare, aparatul va gestiona singur procesul de stoarcere si imi va oferi mie timpul necesar sa ma ocup de alte sarcini. Spre deosebire de storcatoarele de mare viteza, care distrug nutrientii si grabesc procesul de oxidare, Hurom stoarce lent prin presare la rece, fara frecarea si incălzirea sucului la viteze mari si fara aerarea acestuia. Sucul obtinut astfel pastreaza culoarea, precum si gustul ingredientelor din care a fost stors, este perfect omogenizat si pastreaza integral vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrientii si antioxidantii, in concluzie este un suc foarte sanatos.

Asadar, sa vedem cu ce va fi incarcata masa noastra in aceasta dimineata:

– in primul rand voi aseza pe un platou felii de branza, rosii, castraveti si masline;

26195588_1803866432988662_5951216848276061982_n

– pentru cea mica fac oua ochiuri fierte in apa, asezate pe un pat de paine prajita. Ouale au in compozitie 13 vitamine si minerale esentiale, proteine de inalta calitate si antioxidanti. Copiilor le place sa aiba de unde alege, asa ca voi mai face un orez cu lapte la care am adaugat o lingura de miere, o mana de stafide si putina scortisoara pentru aroma.

Ii voi mai oferi si un iaurt cu fructe de padure, de care se va ocupa noul meu ajutor de bucatar. Torn iaurtul in aparatul Hurom, apoi adaug fructele de padure inghetate si astept sa se amestece bine. Avem mari probleme in ceea ce priveste  consumul mai multor fructe si legume de catre cea mica, asa ca incerc sa le introduc in alimentatia ei sub forma de sucuri sau smoothie. Un suc de morcovi la micul dejun o va face pe micuta mea sa fie plina de energie intreaga zi.

Ii trasez noua sarcina ajutorului meu, pe care o indeplineste doar in cateva minute. Resturile de morcov le evacueaza intr-un recipient inclus în corpul lui. Aceste resturi le adaug intr-o omleta pe care o va servi sotul meu.

Tot pentru fetita mea. impreuna cu noul meu storcator voi prepara un smoothie cu avocado, struguri si lapte. Avocado este plin de nutrienti sanatosi, incluzand vitaminele B, C, K si potasiul. El poate ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, ameliorarea inflamatiilor articulare, imbunatatirea vederii, intarirea oaselor si chiar la pierderea in greutate. Deci, e foarte bun si pentru noi adultii.

Ca sa o conving sa il bea, voi aseza pe o farfurie alaturi de paharul cu smoothie broscute testoase facute din boabe de struguri si felii de kiwi, apoi ii voi spune povestea cu broscutele care au facut baie in paharul cu smoothie.

– urmeaza papa pentru bebe. Alimentele ideale pentru inceput sunt caisele, merele, perele, prunele, dovleceii, morcovii, prazul, broccoli, pastarnacul (fierte).

Astazi ii voi prepara un piure delicios de fin din pere si mere. Am nevoie de un mar si o para. Decojesc fructele, le scot samburii apoi le tai in bucatii, pe care le introduc in storcător, folosind sita grosiera pentru piureuri. Bebelul va fi tare incantat.

40891022_2200114460030522_5234502902512353280_n
Sursa foto: facebook.com/huromromania

Consumul de fructe si legume ne ajuta sa avem un ten proaspăt, o piele mai tanara. Asadar pentru mine si pentru sot voi face un suc de sfecla rosie, morcov si ghimbir. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le tai felii, le introduc pe rand in storcatorul prin presare la rece Hurom si astept ca acesta sa isi faca treaba doar in cateva secunde. Deschid robinetul iar in pahare se scurge sucul rosu, plin de sanatate.

Pulpa de legume ramasa după procesul de stoarcere nu o arunc. Din ea voi face niste burgeri apetisanti. La amestecul rezultat (sfecla rosie, morcov si ghimbir) adaug repede o ceapa mica, usturoi, un ou, sare, piper, o lingura de ulei, cimbru si patrunjel verde. Omogenizez bine. Compozitia e un pic cam moale, asa ca adaug un pic de pesmet. Acum e perfecta! Modelez cu mainile cateva piftele, pe care le pun intr-o tava pe hartie de copt, apoi le dau la cuptor 25 – 30 min.

Dupa ce s-au racit burgerii, tai cateva chifle pe jumatate, le ung cu crema de branza, pun la mijloc o piftea, o frunza de salata verde, felii de rosii si castravete. La final torn un pic de sos de iaurt. Deliciossss!!!! Deja gandul imi sta doar la ei.

23244530_1729767943731845_8581808086238700041_n

Aceasta combinatie aduce numeroase beneficii pentru corpului nostru: sfecla rosie are actiune antitumorala, imbunatateste circulatia sangelui si este un detoxifiant excelent pentru ficat. Datorita continutului ridicat de fibre ajuta in cazului unui tranzit lent iar prin continutul ridicat de fier combate anemia. Morcovul are un nivel ridicat de vitamine (A, B6, C) si minerale precum potasiu, calciu, magneziu. Este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant si sedativ. Ghimbirul are darul de a creste imunitatea organismului.

Ok. Ce vom mai servi? Cerealele cu lapte de migdale. Laptele de migdale (o ceasca are doar 60 de calorii) nu contine colesterol sau grasimi saturate. Este bogat in minerale, cum ar fi fosfor, potasiu, zinc si are multe vitamine (A, B, D, E), ajutandu-ne sa avem pielea sanatoasa, oase puternice iar muschii se dezvolta armonios.

46503566_2123310534664754_1241641295420588032_n

Pentru prepararea laptelui am nevoie doar de 200 mg migdale, apa si miere sau sirop de artar. Am pus de aseara migdalele intr-un bol cu apa si le-am lasat la inmuiat peste noapte. Acum trebuie doar sa le clatesc bine cu apa, apoi sa le pun in storcator impreuna cu trei cani de apa, plus indulcitorul. In doua minute lapticul e gata. Pulpa ramasa poate fi si ea mancata, este foarte buna. Laptele ramas il pot depozita intr-o sticla in frigider.

Ce mai avem de facut? Humusul! Deschid doua conserve de naut fiert (600g), introduc boabele in storcatorul Hurom, dar adaug si cei 60 ml de lichid din conserva. Pornesc aparatul si astept sa se amestece bine. Combin sucul si pulpa extrase. Jumatate din compozitia rezultata o pun intr-un recipient si o dau deoparte (am alte planuri cu ea mai tarziu). La restul compozitiei adaug un catel de usturoi copt, zeama de lamaie dupa gust, trei linguri pasta de susan (tahini) si doua linguri ulei de masline. Am obtinut astfel humusul pe care il servesc alaturi de o lipie integrala taiata in felii.

20915561_1634924729882834_8897008303990867278_n
Sursa foto: facebook.com/huromromania

Din compozitia data deoparte vreau sa fac un milkshake. La amestecul de naut si tahini adaug banane, curmale, lapte de migdale, esenta de vanilie si scortisoara. Am obtinut astfel o mica gustare dulceaga, cremosa, cu aroma de nuca pe care o vom servi intre mese.

Bun! Eu si noul meu storcator am facut treaba buna! Micul dejun e gata! Simplu, sanatos, natural! Sa ne adunam in jurul mesei si sa ne infruptam cu bunatatile!

Deja pentru maine dimineata am in plan sa prepar un smoothie din castravete, roșii, o telina mica, cuburi de gheata si lime, care are un aport scăzut de calorii si este bogat in fibre, nutrienti. Sucul nu va lipsi nici el de pe masa. Bananele, un mar galben si bucatele de ananas abia asteapta sa fie puse in storcatorul prin presare la rece. Vitamina C, bromelaina din aceste fructe vor ramane intacte, contribuind astfel la imbunatatirea metabolismului nostru si la combaterea stresului cu care noi cei mari ne confruntam zilnic.

hurom-1024x357

Am mare noroc! Hurom este ajutorul de nadejde care pastreaza culoarea, gustul si sanatatea din ingrediente!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018. 

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s