Placerea sunetului si satisfactia imaginii

Astazi va invat sa facem o incursiune in lumea media, unde sa vorbim despre sunet si imagine, mai precis echipamente audio-video de calitate. Nu sunt experta in acest domeniu, dar am niste urechi foarte fine, care stiu sa aprecieze un sunet de calitate, iar ochisorii mei stiu sa se delecteze cu imagini clare, in culori uimitoare cum ar fi cele oferite de videoproiectoarele Optoma.

Nu ma pricep la detalii tehnice, dar cum am in casa un pasionat in acest domeniu, vrand – nevrand, tot am asimilat si eu ceva informatii despre diverse echipamente electronice: Nuprime, Xindak, Electrocompaniet, Auralic, cabluri audio: Tellurium Q, Chord.

AVMALL63-1024x682

Se apropie sarbatorile de iarna si imi aduc aminte cu placere de momentele in care ne adunam cu totii in sufragerie la masa de Craciun, unde savuram bucatele delicioase, iar printre clinchete cristaline de pahare savuram si ceva muzica buna: concertele de Craciun ale celor trei tenori: L.Pavarotti, J.Carreras, P.Domingo sau fascinantul concert lui André Rieu. 

Inchipuitiva cum s-ar vedea si auzi un asemenea concert cu videoproiectoarele Optoma tinand cont ca acestea includ sisteme multicanal Indiana Line și Davis Acoustics. Ne-am bucura de o reproducere plina de acuratete a culorilor, texturilor rochiilor sopranelor si a restului reprezentantelor sexului frumos din orchestra. Au niste rochii fantastice, si ar fi pacat ca imaginea sa nu redea exact vioiciunea si puritatea culorile acestora. De asemenea spectacolul de lumini si imaginile proiectate in timpul concertului cuprind detalii pe care nu le vom rata cu un asemenea videoproiector.

Boxele Indiana Line si boxele Davis Acoustics ofera un sunet dinamic și precis. Finisajul exterior si culoarea incintelor acustice se preteaza foarte armonios cu mobilierul camerei. Difuzoarelor din celuloza ofera un sunet muzical, natural. Acestea au diametrul de 16 cm, dar datorita constructiei speciale si a materialelor utilizate (aici ma refer la constructia suspensiei, materialelor magnetice folosite), boxele pot reda un bas profund cu o frecventa de rezonanta specifica difuzoarelor cu diametru de 25 cm. Aceasta calitate a lor muta minimul frecventei de redare in registrul de sub bas.

AVMALL166-200x300

Vocea umana redata de acest tip de boxa este incredibil de clara datorita faptului ca in constructia ei au fost folosite filtre audio puternic selective, un bas reflex frontal, iar difuzoarele misca cu o precizie de invidiat coloana de aer generata de membrana frontala. Sunetul in registrul frecventelor medii si al celor peste medii este foarte bine diferentiat fata de octavele spectrului audio din partea inferioara a benzii, generand un puternic contrast la nivelul urechii umane privind o foarte buna diferentiere a vocilor feminine si masculine.

O pereche de boxe de acest tip si calitate poate fi folosita cu succes in regim stereo dar si Home Cinema.

De unde stiu toate aceste detalii? I-am oferit sotului meu drept cadou de Mos Nicolae  o vizita la noul showroom audio-video AVmall. Aici am descoperit cea mai complexa oferta de conectica audio-video, cele mai sofisticate camere de auditii, unde am putut testa echipamentele cu muzica noastra preferata.

Daca vreti sa va bucurati de placerea sunetului perfect si satisfactia imaginii impecabile, Showroom Avmall va asteapta sa ii descoperiti si voi minunile.

AVMALL20-300x200

Articol scris pentru proba AVmall lansata la SuperBlog.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s