Iti ofer in dar PARFUM DE PRIMAVARA

In sfarsit a sosit primavara! A adus cu ea ghiocei, martisoare si speram noi sa aduca si mult soare caci afara deja s-a inorat si da semne de ploaie. Anul acesta s-au cam zapacit anotimpurile. Nu stiu ce a fost cu ele dar nu prea se puteau hotara care sa se instaleze comod in tarisoara noastra. Acum insa nu ne mai pasa. Deja am trecut pragul primaverii pe 1 Martie, iar pe 8 Martie reprezentantele sexului frumos  ne-am rasfatat un pic.

Ce legatura o fi avand luna martie cu femeia? De ce nu sarbatorim ziua femeii in alta luna a anului? Deoarece primavara renaste natura, iar femeia este simbolul vieii, a prospetimii si delicatetii.

IMG_20170412_193640
Sursa foto: arhiva personala

Ce este femeia?

In proza lui Mihail Kogalniceanu femeia apare ca “o fiinta dragalasa, frumoasa, facuta din flori”. Pentru Goethe “femeia este un taler de argint pe care noi punem mere de aur”, iar Maica Tereza (care la randul sau este simbolul generozitatii si al sacrificiului) defineste femeia drept inima familiei.

Fotografia postată de Interflora Romania.

Este suficienta o singura zi pentru a sarbatori femeia?

O singura zi nu ajunge pentru a o proslavi pe cea care tine familia unita. In spatele fiecarui copil cu merite deosebite se afla o mama, iar in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie (mama, sora, iubita, sotie). In fiecare clipa ea ii este alaturi, se dedica cu trup si suflet, din aceste motive ar trebui sa gasim in fiecare zi o modalitate sa o rasplatim.

De ce trebuie sarbatorita femeia in fiecare zi?

Multi nu inteleg rolul femeii in viata noastra. Pornind de la origini trebuie sa ne reamintim ca divinitatea a considerat ca Adam nu poate trai singur si a creat-o pe Eva, „mama tuturor celor vii” (Gen 3, 20).  Asadar femeia este cea care poarta ascuns timp de noua luni samburele vietii, tot ea este prima fiinta pe care o vad ochisorii mogaldetei aduse pe lumea asta. Apoi pretiosului puisor ii calauzeste pasii prin viata, il invata sa manance, sa mearga, sa vorbeasca si sa zambeasca.

Femeia este un munte de dragoste, intelegere, daruire. Isi sacrifica viata pentru copii, pentru sot lasandu-se mereu pe ea la urma (caci ea „e puternica si poata sa duca pe umeri toate poverile vietii”). Atunci cand esti bolnav mana unei femeii poposeste pe fruntea ta si un glas duios te intreaba: „Te mai doare burtica? Te mai doare capul?”. In acele momente parca iti ia toata suferinta si te simti mai bine.

Chiar daca uneori nu este gatita ca o doamna (deoarece e prea obosita si prea preocupata de grijile zilnice) stie intotdeauna ce iti lipseste, de ce ai nevoie. Poseta ei, chiar daca arata ca o adevarata geanta de voiaj, este o cutie de comori. Acolo descoperi tot ce ai nevoie (forfecuta sa tai o ata care iti atarna, pampers si medicamente pentru cel mic, servetele umede, plasturi, servetele nazale etc.). Chiar daca uneori e cicalitoare (o face doar pentru binele tau) iti gateste ce e mai bun, iti asigura tot confortul si siguranta.

Sigur femeia nu e perfecta, are si ea defectele ei, dar per ansamblu este superwoman.

Cum sa iti arati recunostinta pentru eforturile ei? 

Poti sa ii trimiti flori online. Cauti o florarie care livreaza  flori la domiciliu  si in fiecare zi se va trezi la usa cu o floare. Prin flori cadou poti sa ii transmiti orice: ca o iubesti, ca iti e dor de ea, ca ii multumesti sau ca iti doresti sa te ierte pentru unele greseli. Daca esti in alta tara sau daca ea e plecata in alta tara poti apela la Interflora International. Astfel mesajul tau floral o va gasi in orice coltisor de lume.

Fotografia postată de Interflora Romania.

Cine mi-a marcat existenta?

De-a lungul anilor, la serbarile de 8 Martie tin minte ca ii cantam plina de emotie:

„E ziua ta, mamico,
In dar ti-am adus inima,
Si crede-ma mamico,
Un dar mai frumos nu se putea.

Am vrut sa-ti culeg o raza
De Soare sa-ti prind in par,
Dar tu stralucesti mai tare,
De dragoste si dor.”

Ea este femeia din viata mea, femeia careia vreau sa ii multumesc si sa o sarbatoresc in fiecare zi. Mama este acea fiinta puternica care a trecut prin multe si totusi a reusit singura sa creasca doi copii. Infruntand viscolul, tragea o saniuta prin zapada cu doi copilasi bine infofoliti catre gradinita, apoi alerga catre serviciu, lucra opt ore si se intorcea obosita acasa unde o lua de la capat cu treaba. Facea mancare, spala rufe, apoi facea temele cu noi. Tarziu in noapte ca sa se relaxeze mai tricota ceva sau citea o carte. A doua zi o lua de la capat.

Fotografia postată de Interflora Romania.

Ca sa ii multumesc, de 8 Martie i-am confectinat (asa cum faceam in copilarie) un martisor, am pregatiti un cadou dragut si am adaugat un buchet frumos de flori. Pentru ca nu am avut timp sa alerg in oras, am apelat la o florarie onlineInterflora Romania se ocupa cu livrari flori in intreaga lume. Am ales un aranjament PARFUM DE PRIMAVARA compus din 3 zambile, 5 irisi, 5 lalele, 10 frezii si crengute de mar, toate puse intr-o cutie.

Compozitie cu 3 zambile, 5 irisi, 5 allele, 10 frezii si crengute de mar in cutie    Compozitie cu 3 zambile, 5 irisi, 5 allele, 10 frezii si crengute de mar in cutie

Aranjament Parfum de primavara Sursa foto: www.interflora.ro

Ce vreau sa ii transmit prin buchetul parfumat? Zambilele semnifica bucuria, irisii simbolizeaza legatura stransa dintre noi, pretuirea mi-o exprim prin lalele albe, atasamentul prin freziile delicate, iar crengutele de mar vreau sa ii aduca sanatate si noroc. Iata un mod original de a aduce primava in casa si a face o bucurie celei care a vegheat ani buni asupra mea. Multumesc Mami!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Marieta spune:

    Sunt profund inpresionata de mesaju sensibil, care a trezit foarte multe amintiri. Se simte ca este din toata inima. Nu ma pricep la vorbe mari , nu am talent literar dar din toata inima de mama si cu lacrimi in ochi si in suflet iti Multumesc .

    Apreciază

Lasă un comentariu