Dragoste la prima cheie

poza-1024x376

Nevasta-sa era o zeitate în mintea sa, și mereu povestea lui începea cu ea și cu ce-i gătise. Povestea cu atâta patos despre soția lui și despre mâncarea dumnezeiască ce o savurase în ziua precedentă, de parcă atunci, pe loc, aș fi vrut să fac cunostință cu divina maestră ce făcea din roadele pământului o artă.  Nea Irimia era mecanicul de-o viață al familiei și după ce termina cu partea culinară a divagațiilor verbale, începea cu romanele polițiste citite, unde eroul pricipal era o bomboană de băiat descurcăreț într-ale elucidării enigmelor cu iz de Sherlock Holmes, plus că aliura fizică îl făcea numai bun pentru un casting de film american. Murdar pe salopetă, murdar pe față și pe băscuța cu iz de proletar franțuz, Nea Irimia avea însă întotdeauna mâinile curate. Amestecul lui magic de Nivea, rumeguș, nisip și lavandă, dădea permanent rezultatul scontat. Curăța perfect uleiul de motor de pe buricele degetelor mecanicului auto. Se freca cu el după fiecare manoperă auto făcută.

Skoda din fața mea venise tot la o revizie. Devenise plictisitore, dar nu aveam ce face și îmi așteptam  nerăbdătoare rândul la atenția mecanicului. În fierbințeala amiezii de august, BMW-ul meu roșu Seria 1 era la fel de toropit ca și mine. Se săturase și Fetița de așteptat in soare… Așa imi botezasem autoturismul – Fetița. Compactă, cochetă și agilă la drum, mașina mea devenise un membru al familiei. O spălam, o parfumam și mereu aveam grijă ca la numarul de kilometri recomandat de cartea tehnică, să-i fac binemeritata revizie. Așa merita, așa se simtea și Fetița iubită.

Topită, obosită, și de o sete ce nu o mai ostoia nimic, mă așez mai confortabil în scaun…

,,Nuuu…, nu se poate, te rog, vreau sa fim și la anul tot împreună”, se auzi o voce plângăcioasă ce venea parcă de sub bordul Fetiței mele…

,, Știu, știu că Nea Irimia este mecanicul familiei și are mereu povești de spus…, e drăguț dar nu mai vreau la el. Vreau piese bune, de calitate, piese originale BMW … Te rooog!!!

Anul trecut la revizie, mi-a pus piese de schimb necunoscute mie, urâte chiar, uleiul de motor la fel. Hai!! Hai să plecăm, vreau plăcuțe de frână originale, ulei original BMW…, vreau să trăiesc, vreau sa trăim mulţi ani împreună!!! Știu eu unde găsim piese auto BMW, hai să luăm piese de BMW de la eXclusiv OEM, ei ştiu ce fac, am încredere în ei.. Vreau …

  • o verificare şi întreţinere bună;
  • reparaţii mecanice şi electrice de calitate;
  • tinichigerie şi vopsitorie artistice;
  • piese BMW originale noi;
  • recepţie activă în service și oameni drăguți.”

exclusivOEM_patrat-300x300

Nu știam dacă era de vină insolația sau o bucățică de somn instantaneu venit pe la genele mele, dar mașina mea plângea, se plângea de serviciile bătrânului mecanic. Mă dezmeticesc cu un strop de apă dat pe față și încep să-mi dau seama că a fost un vis. Adormisem… , dar mașina mea avea dreptate, chiar dacă doar visasem. Simţisem eu după zgomotul motorului ca ceva nu îi convenea Fetiţei.

Am intrat imediat pe net, am dat o cautare pentru piese BMW seria 1 şi am fost direcţionată către ExclusivOEM. ExclusivOEM este singurul magazin specializat în piese si accesorii originale BMW cu livrare atat online cât si offline. Curiozitatea m-a îndemnat să aprofundez noţiunea de OEM. OEM (Original Equipment Manufactured) este logo-ul producatorului piesei auto. Piesele OEM BMW prelungesc durata de viaţă a maşinii, se potrivesc perfect, iar randamentul acestora este de 100%. Toate piesele achiziţionate din magazinul ExclusivOEM vin însoţite de un certificat de autenticitate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Nu mă gandisem până acum la aceste aspecte. Pentru mine întreţinerea maşinii se rezuma la alegerea anvelopelor perfecte, întreţinerea sistemului de climatizare, folosirea unui combustibil fără impurităţi, verificarea nivelului uleiului, asigurarea lichidului de parbriz şi bineînţeles revizia.

Dar maşina mea merită mai mult, merită servicii auto de calitate, pentru că îmi iubesc autoturismul, pentru că a fost dragoste la prima vedere, la prima cheie răsucită în contact, de Crăciunul acelui an când soțul meu mi-a făcut cadou Fetița. Am găsit cheia automobilului pe frigider, alături de un bilețel romantic…

Copleşită de emoţia amintirii primei întâlnirii cu BMW-ul meu roşu, pornesc motorul, trag stânga de volan și plec spre magazinul mult visat de ea. Motorul Fetiței a cântat tot drumul, era fericit, zâmbea, zâmbea ca și oamenii de la recepţie când m-au vazut intrând pe poartă.

,, Serviți o cafea sau un suc rece cât avem noi grijă de autoturismul dumneavoastra?,,

,, Mulțumesc frumos, servesc cu mult drag”, spusei eu angajatului de la Recepţie Clienți.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu